Meniul săptămânii 28 ian.-3 feb.

Săptămâna trecută nu am reuşit să mai fac chifteluţele de cartofi, pentru că atunci când au auzit că vreau să fac  plăcintă de spanac(foarte bună, Iuliana!) au sărit pe mine cu gura şi cu rugăminţile, să fac şi una cu mere. Aşa că şi eu am fost puţin şmecheră şi am renunţat la ceva. Inutil să vă povestesc, că două tăvi de plăcintă, nu au rezistat o zi întreagă.

Mulţumim Irinei pentru link-party şi am dat o tură prin reţetele ei pentru a ne inspira puţin.

Am gătit tot de 4 ori, pregătind marţi şi joi, mâncarea pentru zilele de post. Parcă, parcă aş încerca să gătesc doar trei zile pe săptămână, deşi nu cred că iese. Vom vedea.

Pentru dimineaţă, reluam tartinele cu tot felul de combinaţii şi amestecuri, plus cereale cu iaurt, lapte/ceai, ouă fierte.
În rest, pentru prânz şi seară(adică fac seara 6 porţii, care se mănâncă atunci, şi a doua zi la prânz), programăm următoarele:
     
LUNI

prânz
  musaca de cartofi şi dovlecei
salată de sfeclă roşie

MARŢI

prânz
ciorbă de legume a la grec
pui cu sos de lămâie

MIERCURI

prânz
pizza vegetariană cu ciuperci
tartine cu salată de vinete

JOI

prânz
ciorbă de legume a la grec
rasol de peşte oceanic cu legume

VINERI

prânz
salată a la russe cu maioneza din pufuleti
paste cu ciuperci şi sos tomat

SÂMBĂTĂ

dimineaţă
omletă din ouă de prepeliţă cu caşcaval ras

prânz

cordon bleu din piept de pui cu cartofi ţărăneşti şi salată verde

     
DUMINICĂ
inspiraţie de moment  

      
 Desertul va consta în fructe proaspete, nuci, seminţe de dovleac, curmale, griş cu lapte şi dulceaţă de vişine. 


          O săptămână frumoasă, tuturor!

          Mihaela Dămăceanu
 

Etichete: