Cordon bleu din piept de pui

Aşadar, denumirea corectă este cordon şi nu gordon şi vine de la cordonul albastru, distincţie acordată bucătarilor excelenţi. Ne-am încercat şi noi excelenţa în bucătărie şi cel mai mare premiu a fost afirmaţia lui Mihnea că este cea mai bună mâncare din viaţa lui. Lungă vieţişoară, adevărat, dar lui mami i-a crescut sufleţelul, suficient cât să mai aplice şi altă dată croitoria aceasta în bucătărie.

Ingrediente:
- 2 piepţi de pui;
- 100 g şuncă presată;
- 100 g caşcaval;
- 2 ouă;
- pesmet;
- condimente.

Mod de preparare
Se feliază şunca şi caşcavalul iar pieptul de pui se taie, se bate şi se condimentează.




Pe jumătatea bucăţii de pui se aşează o felie de şuncă şi apoi una de caşcaval, se îndoaie ca un pliculeţ şi se prinde cu scobitori. Pentru amuzamentul lui Mihnea, care gravitează prin bucătărie de câte ori fac ceva interesant, am făcut croitorielo-bucătăreală, şi le-am cusut. Am îndepărtat aţa, după ce le-am prăjit.






Le trecem prin ou bătut şi apoi prin pesmet.


Hop cu ele în tigaia de teflon...

şi ne-a ieşit aşa ceva:

POFTĂ BUNĂ SĂ AVEŢI!



 Mihaela Dămăceanu



Etichete: , ,