Meniul săptămânal antistres: 18-24 martie 2013


Meniul publicat săptămâna trecută se baza pe o parte din lista cu cele 25 de alimente antistres. Am respectat aproape integral ceea ce am programat şi doresc să continui să folosesc aceste alimente, pentru că rezultatele unei astfel de cure se obţin în timp. Urmează o săptămână cu o mare provocare, având în vedere că începe postul Paştelui. Întenţionez să îl ţin, dar nu ştiu ce va ieşi, pentru că niciodată nu am reuşit să ţin tot postul. Va fi greu şi pentru că va trebui să gătesc separat pentru Mihnea, căruia îi voi face grătare şi va avea la dispoziţie şi lactate.

Voi folosi în continuare alimente incluse în lista menţionată şi programez următoarele:


LUNI

prânz
mâncărică de cartofi cu măsline 
salată de ţelină, morcovi, varză, sfeclă

MARŢI

prânz
ciorbiţă de legume
salată a la russe cu maioneza din pufuleti


MIERCURI
 
prânz
ciorbiţă de legume
pizza vegetariană cu ciuperci

JOI

prânz
chifteluţe de legume 
salată de sfeclă roşie
 tabouleh(salată libaneza)

VINERI

prânz
borş de urzici
cartofi la cuptor cu ceapă şi usturoi
salată din spanac, ridichi, morcovi, ceapă verde

SÂMBĂTĂ


prânz
borş de urzici
ardei umpluţi cu orez
plăcintă cu mere
     
DUMINICĂ
inspiraţie de moment  


Pentru dimineaţă vom folosi cereale combinate cu lapte de soia şi nuci, migdale, seminţe de dovleac şi floarea soarelui, dulceaţă de vişine. Sau  cereale înmuiate în compot de ananas, cu bucăţi de fructe proaspte. Sau
arpacas fiert combinat cu fructe, nuci şi prune uscate.
       

          O săptămână uşoară!

          Mihaela Dămăceanu

P.S. Dacă nu aţi văzut, ieri am împlinit un an şi organizăm un dar de blog. Lăsaţi un comentariu la postarea de ieri, şi eventual un like pe pagina de Facebook, pentru a putea participa la tragerea la sorţi.

Etichete: ,