Meniul săptămânii 17-23 iunie

Încet, încet, colegele mele de publicat meniu, au renunţat la el. La fel am făcut şi eu, de când am fost cu pauza, şi sincer vă spun că mi-a lipsit. Mi-a lipsit în general organizarea şi de aceea parcă totul a fost mai greu. Încerc să reiau şi meniul şi reaşezarea tuturor obiceiurilor şi rosturilor casei, cu speranţa că va fi mai uşor. Oricum, noroc că vine vacanţa cu trenul din Franţa, să ne mai odihnim şi noi puţin.  

Am lăsat şi drojdia şi alimentele antistres, lucru care de asemenea s-a cunoscut, că a venit iar stresul peste mine. Mă voi duce din nou la lista mea, cu speranţe mari de vindecare. Glumesc, dar ceva adevăr este aici, căci pe cuvânt că erau toate mai bune şi mai uşoare.


Gata cu vorba, că mă aşteaptă serviciul.

Să trecem la planificări:



LUNI

prânz
ciorbă rădăuţeană
cartofi noi cu şuncă, ridichi şi sos de hrean
salată de varză


MARŢI
prânz
ciorbă rădăuţeană
pilaf cu pui
salată verde cu ridichi şi ceapă


MIERCURI
 
prânz
peşte prăjit cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi

JOI

prânz
ciorbă de fasole 
chifteluţe marinate
 salată verde cu roşii şi castraveţi

VINERI

prânz
ciorbă de fasole 
chifteluţe din ciuperci, cartofi şi făină
salată de cartofi cu porumb, castraveţi muraţi şi peşte


SÂMBĂTĂ

prânz
ciuperci umplute
şniţel de pui cu salată de roşii şi castraveţi
plăcintă cu mere
     
DUMINICĂ
inspiraţie de moment  

Pentru dimineaţă vom folosi cereale cu lapte, stafide/ nuci/seminţe de dovleac şi floarea soarelui. Lapte cu  tarnine cu caşcaval şi cu dulceaţă(în zile diferite). Pentru miercuri şi vineri cereale înmuiate în compot de ananas, cu bucăţi din alte fructe proaspte şi arpacas fiert combinat cu fructe, nuci şi prune uscate
      


          O săptămână uşoară!

          Mihaela Dămăceanu

Etichete: