ShoeBox 2013

Sursa

Anul acesta ShoeBox a ajuns la a şaptea ediţie şi de data aceasta, vom participa şi noi.

ShoeBox este o iniţiativă de ajutorare a copiilor orfani, a copiilor proveniţi din familii dezorganizate sau prea sărace pentru cadouri de Crăciun. Vă puteţi, măcar pentru o clipă, imagina, că există copii atât de necăjiţi încât să nu primească un cadou de Crăciun? Şi totuşi sunt. Şi printr-un mic gest, şi printr-o mică cutioară, putem face ca numărul lor să fie ceva mai mic. Această idee frumoasă a început în 2007, în familia lui Valentin Vesa, din dorinţa de a-l învăţa pe băiatul lui să împartă cu alţi copii mai nevoiaşi. A continuat, transformându-se într-o poveste şi mai frumoasă, de fiecare dată când cineva s-a mai alăturat. Şi au trecut astfel, şapte ani.

Dacă doriţi să faceţi o mică bucurie de sărbători unor copii necăjiţi, v-aş ruga să participaţi şi voi.

CUM PUTEM AJUTA? 
În partea dreaptă, pe site, găsim foarte bine sintetizaţi paşii de făcut:

Pasul 1

Ai nevoie de:
Pasul 2

Se inveleste frumos in hirtie cutia si capacul ei, fiecare separat, apoi pui in cutie tot ce ai pe suflet sa cumperi sau ai prin casa si poti darui. Ai mai jos cateva sugestii:
Pasul 3 

 Puneti in cutie tot ce intra, ce vreti si ce credeti ca ii trebuie unui copil de varsta si sexul pentru care aveti pe inima sa cumparati ceva şi le ducem la una dintre locatiile proiectului, în perioada 15 noiembrie-13 decembrie.

Din experienţa anilor trecuţi, Valentin ne sfătuieşte:

"Avand in vedere experientele din anii trecuti, dati-mi voie sa va fac cateva specificatii:
Va rog sa nu puneti alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface in timpul manipularii (ex.compot de casa in borcan de sticla).
Copiii sint intre 2-18 ani fete si baieti".

Noi vom alege un băieţel de 7 ani.

Mihaela Dămăceanu 


Etichete: ,