Reîncerc meniul săptămânal


 Menu Keys Shows Ordering Food Menus Online Stock Photo


Cam supărată pe mine la începutul anului, nu mi-am mai fixat decât să reiau meniurile săptămânale, căci s-a cam instalat dezorganizarea în bucătăria şi bugetul meu, de când nu le-am mai scris pe blog.

O vreme am continuat să le fac pe hârtie, dar apoi obiceiul bun s-a diluat până la dispariţia totală.


Oricum, în legătură cu organizarea meditez de ceva vreme că îi este greu omului, adică femeii, să le organizeze şi să le facă pe toate pe care le vrea.



Dar partea de bucătăreală este importantă în viaţa şi bugetul unei familii şi de aceea îmi doresc să reiau treaba şi sper să mă ţin de ea. Ultimele pe care le-am scris erau făcute pentru două săptămâni. Nu sesizasem mari îmbunătăţiri, în afară de timpul alocat efectiv conceperii şi scrierii lor. Bun şi acest efect, dar acum simt că trebuie să repornesc mai încet şi de aceea îl voi face doar pentru o săptămână. Apoi sper să reajung într-un timp, şi la bunul obicei de a mai reintroduce din când în când, câteva săptămâni de meniuri săptămânale de 55 de lei.

Suntem în post şi voi face programarea în consecinţă, deşi până acum nu am reuşit să ţin vreodată în întregime postul. Voi programa feluri de mâncare de post şi voi completa pentru Mihnea cu o friptură sau un peşte. Să sperăm că rămâne doar pentru el!

Deci reîncep cu paşi mărunţi şi săptămâna aceasta programez următoarele:


- luni şi marţi: salată de vinete, ciorbă de sfeclă roşie, cartofi la cuptor;

- miercuri şi joi: ciorbă de legume, mâncare de urzici cu mămăligă, orez sârbesc cu salată de varză cu mărar;

- vineri şi sâmbătă: tocăniţă de ciuperci cu mămăligă, chifteluţe de legume, salată de sfeclă roşie.


Pentru dimineaţă şi seara voi pregăti câte o plăcintă de spanac şi una de dovleac sau mere. Voi face provizii serioase de fulgi de cereale (grâu, orz, ovăz), nuci, migdale, stafide, merişor, seminţe de dovleac şi floarea-soarelui, care se vor înmuia în ceai sau compot de prune pentru iarnă şi uneori se vor asezona cu dulceaţă sau gem. Mai am încă dulceaţă de vişine şi gem de caise. Una sau două zile va fi garnisită cu tofu, ridichi şi castraveţi. Iar desertul de bază, în afară de compot, gem şi plăcinta de mere, va fi format din fructe.     


O săptămână frumoasă!

Mihaela Dămăceanu
 


Etichete: