Mancare bulgareasca cu carne

A doua reteta despre care am povestit in articolul timpul de gatit este mancarea bulgareasca cu carne sau un fel de friptura cu legume, acoperita cu un strat exterior din iaurt, ou si branza, al carui gust mi s-a parut interesant si care a avut mult succes in casa. Pe aceasta am repetat-o de inca doua ori, motiv pentru care ma mandresc si cu poze :)


Au fost cateva motive pentru a o alege, printre care stratul de care va spuneam, consistenta ei si desigur, timpul de preparare de doar 15 minute. Mi-a trecut faza cu timpul de gatit, asa ca nici nu am mai incercat sa cronometrez ceva :)


Insa, un lucru este cert: cand stii reteta pe de rost pentru ca ai mai facut-o de cateva ori, totul merge mai repede.

Si cum vorba lunga este saracia omului, trec la treaba, dar nu inainte de a va preciza sursa: tot Libertatea pentru femei nr. 26 sau linkul: libertateapentrufemei.ro/articol/mancare-bulgareasca-47992, pe care am mai modificat-o putin, pe ici pe colo.

Ingrediente:

- 750 g cotlet de porc, fara os;

- 2 ardei grasi, verzi, sau rosii, sau combinati;

- 2 cepe mari - albe sau rosii, iar va las sa aleget;

- 2 rosii mari, carnoase si de gradina, daca se poate;

- 200 ml vin rosu;

- 100 g de unt.

Pentru stratul exterior:

- un pahar  mare de iaurt;

- 100 g branza telemea (in reteta din revista era branza feta );

- un ou;

- piper si sare.

Mod de preparare:

1. Cotletele de porc se taie in fasii lungi si ceapa se taie pestisori si se calesc in unt cu sare si piper.

2. Ardeii se taie fasii iar rosiile decojite in cuburi putin mai mari si se adauga in vasul cu carne si ceapa.

3. Peste cateva minute se pune si vinul si se introduce la cuptor pentru 45 de minute. Daca este nevoie, completati cu putina apa, de la inceput sau pe parcurs, astfel incat carnea si legumele sa fie usor acoperite de lichid.

4. Se amesteca toate ingredientele pentru stratul exterior si se adauga peste friptura din tava. Se mai coace timp de 15 minute pentru gratinare. Se serveste calda sau rece.



Pofta buna!

Mihaela Damaceanu

Etichete: