Săptămâna
trecută nu am reuşit să mai fac chifteluţele de cartofi, pentru că atunci când au auzit că vreau să fac plăcintă de spanac(foarte bună, Iuliana!) au sărit pe mine cu gura şi cu rugăminţile, să fac şi una cu mere. Aşa că şi eu am fost puţin şmecheră şi am renunţat la ceva. Inutil să vă povestesc, că două tăvi de plăcintă, nu au rezistat o zi întreagă.
Mulţumim Irinei pentru link-party şi am dat o tură prin reţetele ei pentru a ne inspira puţin.
Am gătit tot de 4 ori, pregătind marţi şi joi, mâncarea pentru zilele de post. Parcă, parcă aş încerca să gătesc doar trei zile pe săptămână, deşi nu cred că iese. Vom vedea.
Pentru dimineaţă, reluam tartinele cu tot felul de combinaţii şi amestecuri, plus cereale cu iaurt, lapte/ceai, ouă fierte.
În rest, pentru prânz şi seară(adică fac seara 6 porţii, care se mănâncă atunci, şi a doua zi la prânz), programăm următoarele:
LUNI
prânz
musaca de cartofi şi dovlecei
salată de sfeclă roşie
MARŢI
prânz
ciorbă de legume a la grec
pui cu sos de lămâie
MIERCURI
prânz
pizza vegetariană cu ciuperci
tartine cu salată de vinete
JOI
prânz
ciorbă de legume a la grec
rasol de peşte oceanic cu legume
VINERI
prânz
salată a la russe cu
maioneza din pufuleti
paste cu ciuperci şi sos tomat
SÂMBĂTĂ
dimineaţă
omletă din ouă de prepeliţă cu caşcaval ras
prânz
cordon bleu din piept de pui cu cartofi ţărăneşti şi salată verde
DUMINICĂ
inspiraţie de moment
Desertul va consta în fructe proaspete, nuci, seminţe de dovleac, curmale, griş cu lapte şi dulceaţă de vişine.
O săptămână frumoasă, tuturor!
Mihaela Dămăceanu
Etichete: meniul săptămânal